Πώς να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα για την εμφάνισή σου;

Πώς να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα για την εμφάνισή σου;

Έχεις παρατηρήσει πόσο συχνά  μιλάς για το σώμα σου με την οικογένεια και τους φίλους σου. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους;  Αναζητάς συχνά επιβεβαίωση ή επικύρωση από τους άλλους για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου; Συχνά εστιάζεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση; Αν ναι, τότε πρέπει να κατανοήσεις ότι αυτοσαμποτάρεσαι. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό, αλλά  η αλήθεια είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να σταματήσεις να είσαι εχθρός του εαυτού σου.

  • Διάλεξε τα γεύματά σου ώστε να είναι υγιεινά, νόστιμα και φάε απολαμβάνοντας τις τροφές. Ακόμα και τα ανθυγιεινά φαγητά που και που δεν πρέπει να σου προκαλούν ενοχές.
  • Παρατήρησε πόσες φορές την ημέρα κρίνεις τον εαυτό σου ή τους άλλους με βάση το βάρος, τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ή του σώματός τους. Στη συνέχεια προσπάθησε να εστιάσεις σε άλλες ιδιότητες: στο χιούμορ, στην καλοσύνη, στην ευγένεια κ.λπ.
  • Ντύσου με τρόπο που σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, με ρούχα που δεν σε κρύβουν. Μην εστιάζεις στα νούμερα αλλά στο πώς το ρούχο είναι άνετο και σου ταιριάζει.
  • Βρες ένα moto που θα σε βοηθά να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και γράψε το σε post it ή στον καθρέφτη σου για να σου υπενθυμίζει να αντικαταστήσεις τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.
  • Φρόντισε να έχεις στη ζωή σου θετικούς ανθρώπους που αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά σου και σε αγαπούν όπως ακριβώς είσαι.
  • Γράψε μια λίστα με τα θετικά του σώματός σου. Ακόμα και το χαρακτηριστικό που δεν σου αρέσει, έχει θετικά.
  • Την επόμενη φορά που θα παρατηρήσεις ότι έχεις αρνητικές σκέψεις για το σώμα και την εμφάνισή σου, αφιέρωσε ένα λεπτό για να σκεφτείς τι συμβαίνει στη ζωή σου. Αισθάνεσαι άγχος; Αντιμετωπίζεις κάποιου είδους πρόκληση; Μήπως νιώθεις μοναξιά ή έχεις απομακρυνθεί από τους φίλους σου; Μήπως σε τάραξε μία αποτυχία στο σχολείο ή σε κάποιο άθλημα; Μήπως ανησυχείς για το αν θα τα καταφέρεις στη ζωή σου; Αν ναι, προσπάθησε να αντιμετωπίσεις το πραγματικό πρόβλημα.
  • Όταν εμφανίζονται αρνητικές σκέψεις, σκέψου τι θα έλεγες σε έναν φίλο σου ή σε μια φίλη σου εάν ήταν σε παρόμοια κατάσταση.
  • Τα μηνύματα που ακούς και βλέπεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ίσως σε παγιδεύουν στο κυνήγι της τέλειας εξωτερικής εμφάνισης ακόμα και αν είναι καμουφλαρισμένα με μηνύματα ευαισθητοποίησης. Στην πραγματικότητα οι επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάς στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθάνεσαι χειρότερα για το σώμα σου και τον εαυτό σου. Φρόντισε να έχεις τακτικά διαλείμματα από τα social media, και παρότρυνε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο.


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.