Πώς να βελτιώσεις τη σχέση σου;

Πώς να βελτιώσεις τη σχέση σου;

Πώς να βελτιώσεις τη σχέση σου;

Οι συγκρούσεις, η ανία, η μη  παράλληλη εξέλιξη είναι παράγοντες που φθείρουν τη σχέση. Η αποτελεσματική επικοινωνία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της φθοράς και στη βελτίωση της ευημερίας του ζευγαριού.

  1. Σε μία διαφωνία, μη βιάζεσαι να αντιδράσεις. Μόλις νιώσεις ότι υπερθερμαίνεσαι συναισθηματικά, πάρε τον χρόνο σου, συγκέντρωσε τη σκέψη σου και πρότεινε να συνεχίσετε τη συζήτηση λίγο αργότερα.
  2. Σκέψου τα θετικά του συντρόφου σου πριν πέσεις για ύπνο, ανεξαρτήτως αν έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  3. Μην ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια κατηγορώντας τον σύντροφό σου ή τον εαυτό σου, για πράγματα που έχουν γίνει. Αντί να «κλαις πάνω από το χυμένο γάλα», σκέψου πώς μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση.
  4. Φρόντισε τη μεταξύ σας επικοινωνία, δημιουργώντας τις συνθήκες να μοιραστείτε τα όνειρά σας, τους φόβους σας, τα προβλήματά σας και τις επιτυχίες σας.
  5. Μην λες και μην κάνεις πράγματα που δεν θα ήθελες να κάνει ή να πει ο/η σύντροφός σου.
  6. Δοκιμάστε καινούργια πράγματα μαζί, βρείτε έναν τρόπο να είστε χαρούμενοι κάνοντας δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.
  7. Αναπολήστε κοινές όμορφες στιγμές οι οποίες σας έδεσαν συναισθηματικά.
  8. Αναγνώρισε τα επιτεύγματα του συντρόφου σου και εκδήλωσε τον θαυμασμό σου για όσα έχει καταφέρει.
  9. Κοιμήσου ή ξύπνα την ίδια ώρα με τον/τη σύντροφό σου. Συντονίζοντας τη ρουτίνα σας, «κολλάτε» συναισθηματικά.
  10. Ξάφνιασέ τον/την με μικρές εκδηλώσεις αγάπης, έτσι απλά χωρίς λόγο π.χ. άφησε ένα σημείωμα στο αυτοκίνητο με ερωτικά λόγια, ή στείλε του στη δουλειά μεσημεριανό ή λουλούδια.


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.