Πώς ο οργασμός ωφελεί την υγεία μας

Πώς ο οργασμός ωφελεί την υγεία μας

Ο οργασμός, η κορύφωση της ερωτικής πράξης, δεν αποτελεί μόνο μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αλλά και έναν από τους καλύτερους συμμάχους της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Η Παγκόσμια ημέρα οργασμού έρχεται να μας θυμίσει τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στο ανθρώπινο σώμα και να μας οδηγήσει στο «τροποποιημένο» ρητό : «Ένας οργασμός τη μέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα»

Μία από τις βασικότερες λειτουργίες του οργασμού είναι αυτή της παυσίπονης επίδρασης, καθώς φαίνεται ότι η απελευθέρωση ενδορφινών και κορτικοστεροειδών συμβάλλει φυσικά στην ανακούφιση από τον πόνο. Ειδικά για τις γυναίκες αυτό σημαίνει ότι βοηθάει ακόμα και στις κράμπες που μπορεί να έχουν κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού τους κύκλου.

Φαίνεται ότι η θετική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου μας δεν είναι αμελητέα καθώς μετά από κάθε οργασμό, εκκρίνονται  οι ορμόνες της προλακτίνης, ωκυτοκίνης και βαζοπρεσίνης, οι οποίες ενισχύουν το αίσθημα χαλάρωσης και βοηθούν ώστε να έχουμε ένα καλό ύπνο.

Φυσικά η αγχολυτική δράση ενός οργασμού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί, καθώς η ορμόνη της  ωκυτοκίνης και η μείωση της ορμόνης της κορτιζόλης (της ορμόνης που αυξάνει το άγχος), μειώνει το στρες και αυξάνει την καλή διάθεση.

Η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης επιπροσθέτως ενισχύει το αίσθημα του δεσμού και της αγάπης ανάμεσα στους συντρόφους, άρα η επίτευξη μιας καλής σεξουαλικής ζωής συμβάλλει σε έναν υγιή δεσμό με τον/την σύντροφό σας.

Επιπλέον κατά τον οργασμό η καλή κυκλοφορία του αίματος κρατά τον εγκέφαλό μας υγιή. Ενώ, ερευνητικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι συνδέεται με καλύτερη όψη της επιδερμίδας αλλά και με δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς οι τακτικοί οργασμοί, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των αντισωμάτων μας.

Τέλος, για το γυναικείο φύλο υπάρχουν επιπρόσθετα οφέλη, καθώς η απελευθέρωση ωκυτοκίνης που συνοδεύει τον οργασμό, εξασφαλίζει έναν υγιή έμμηνο κύκλο, ενώ αυξάνεται η πιθανότητα σύλληψης και υγιούς εγκυμοσύνης.

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.