Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε να μην αποκτήσουν μαθησιακά προβλήματα μετά την καραντίνα;

Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε να μην αποκτήσουν μαθησιακά προβλήματα μετά την καραντίνα;

Η αποστασιοποίηση από τη δια-ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και τα κενά στα μαθήματα που προέκυψαν στους μαθητές όλων των ηλικιών, λόγω της καραντίνας ελλοχεύουν τον κίνδυνο να αποκτήσουν τα παιδιά μας μαθησιακά προβλήματα με την επάνοδό τους στα σχολεία. Καθοριστικής σημασίας είναι η δική μας στάση ως γονείς, καθώς το περιβάλλον και η ψυχολογική ανατροφοδότηση φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο για κάθε μαθητή.

  1. Πρώτα από όλα αφήνουμε τις δικές μας προσδοκίες στην άκρη, όσον αφορά την επίδοση του παιδιού στο σχολείο. Κάθε μαθητής κάνει ένα «restart» φέτος με την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά από μία τόσο πρωτόγνωρη κατάσταση.
  2. Σεβόμαστε τους αργούς ρυθμούς που πιθανόν να έχουν τα παιδιά μέχρι να προσαρμοστούν. Το κάθε παιδί έχει αποσυντονιστεί λόγω των συνθηκών , με αποτέλεσμα να χρειάζεται το δικό του χρονικό διάστημα και έχει το δικό του ρυθμό, μέχρι να επανέλθει.
  3. Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι είναι φυσιολογικό οι μαθητές να έχουν ξεχάσει αρκετά, ώστε να χρειάζονται να κάνουν πρώτα επαναλήψεις μέχρι να προχωρήσουν παρακάτω. Άρα, δεν πιέζουμε τα παιδιά.
  4. Θυμίζουμε στα παιδιά μας ότι βρίσκονται σε κοινή θέση με όλους τους μαθητές και δεν χρειάζεται να νιώθουν ότι υστερούν, αν έχουν κενά και δεν καταλαβαίνουν κάτι. Ενισχύουμε την σχολική τους αυτοπεποίθηση και δεν επιτρέπουμε να νιώσουν μειονεκτικά, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν από την προσπάθεια.
  5. Διατηρούμε ένα καλό κλίμα συνεργασίας και επικοινωνίας με τον εκπαιδευτικό της τάξης, ώστε να έχουμε κοινή γραμμή.
  6. Τέλος, θυμίζουμε στα παιδιά τα θετικά που προκύπτουν από την επιστροφή τους στην τάξη, καθώς πάνω από την επίδοση σημασία έχει να απολαμβάνουν την μαθησιακή διαδικασία και να είναι ευτυχισμένα.
mathsiaka provlimata meta tin karantina


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.