Προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα

Προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα

«Τα δώρα του χρόνου και η αγάπη, είναι σίγουρα τα βασικά συστατικά των πραγματικά καλών Χριστουγέννων» – Peg Bracken

  • Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσετε την περίοδο των Χριστουγέννων. Μερικές φορές είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η οικογένεια, οι φίλοι και οι φιλοξενούμενοί μας θα περάσουν υπέροχα Χριστούγεννα που ξεχνάμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Η αυτοφροντίδα όμως είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική μας υγεία – μας βοηθά να είμαστε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας για εμάς και για τους άλλους.
  • Οι μικρότερες ώρες της ημέρας σε συνδυασμό με την έλλειψη ηλιοφάνειας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεσή μας. Είναι σημαντικό να προγραμματίζουμε τουλάχιστον μία έξοδο – όσο σύντομη κι αν είναι – μία φορά την ημέρα.
  • Θέστε τα όριά σας. Πείτε όχι σε πράγματα που δεν σας βοηθούν ή δεν σας αρέσουν. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε μια υποχρέωση, σχεδιάστε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας, αμέσως μετά.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση του άγχους κατά την περίοδο των εορτών και μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμησή μας. Εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο στις διάφορες πλατφόρμες δικτύωσης, αποφύγετε να συγκρίνετε τις εμπειρίες σας με αυτές των φίλων σας ή των διασήμων. Μην ξεχνάτε, οι άνθρωποι συνήθως μοιράζονται στιγμιότυπα που προβάλλουν τις πιο λαμπερές πλευρές τις καθημερινότητάς τους και οι χαμογελαστές selfies δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα.
  • Αποφύγετε τον απολογισμό του έτους τις ημέρες των εορτών. Παρότι τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν το τέλος της χρονιάς, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναμετρηθούμε με λάθη και αποτυχίες. Εστιάστε στα θετικά και βάλτε στόχους που θέλετε να πετύχετε την επόμενη χρονιά.
  • Η περίοδος των εορτών μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Μην ξεχνάτε, για κάποιους ανθρώπους η περίοδος αυτή μπορεί να έχει λιγότερη αίγλη και λάμψη, παρά τους έντονους στολισμούς και τα αστραφτερά λαμπάκια. Μπορεί να είναι μια περίοδος απομόνωσης από επιλογή ή λόγο συνθηκών ή ακόμα και μια οδυνηρή περίοδος για όλους εκείνους τους ανθρώπους έχασαν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο και πενθούν. Δείξτε κατανόηση και φροντίδα με κάθε ευκαιρία.

 

«Ευλογημένη είναι η εποχή η οποία εμπλέκει ολόκληρο τον κόσμο σε μια συνωμοσία αγάπης» – Hamilton Wright Mabie

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.