Προσαρμογή στην πρωινή σχολική ρουτίνα

Προσαρμογή στην πρωινή σχολική ρουτίνα

Η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο είναι ένας καθημερινός  αγώνας για τους γονείς, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους  που αμέσως μετά το κουδούνι  πρέπει να βρίσκονται εγκαίρως στην εργασία τους. Αρχές Σεπτέμβρη μάλιστα παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο στις περισσότερες οικογένειες. Τα χαρούμενα και γεμάτα ενέργεια παιδιά που ξυπνούσαν νωρίς-νωρίς καθ’όλη τη διάρκεια των διακοπών για να αδράξουν τη μέρα, μετατρέπονται σε πιτσιρίκια που από τη νύστα και τη νωχελικότητα λειτουργούν μόνο σε slow-motion κίνηση. Πώς μπορείτε να ανταπεξέλθετε με τον καλύτερο τρόπο στην πρωινή αυτή προκληση, αποφεύγοντας  τις γκρίνιες και τους καβγάδες;

  1. Αξιοποιήστε το προγούμενο βράδυ

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να εφησυχάζεστε ή να αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους σε σχέση με αυτά που μπορείτε να έχετε έτοιμα από την προηγούμενη ημέρα. Όπως για παράδειγμα το κολατσιό για το σχολείο ή τη δουλειά, τα ρούχα που θα φορέσετε εσείς και τα παιδιά ή τις τσάντες των παιδιών για το σχολείο και τις δραστηριότητες. Προσπαθήστε να μην αφήνετε εκκρεμότητες σε σχέση με σχολικά καθήκοντα ή αποφύγετε πρωινές επαναλήψεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας.

  1. Μην αμελείτε να βάλετε ξυπνητήρι

Μπορεί η δύναμη της συνήθειας να είναι αρκετά ισχυρή, αλλά όλοι έχουν μία ιστορία να αφηγηθούν από τη μία φορά που τους πήρε ο ύπνος και έτρεχαν πανικόβλητοι. Ορίστε το ξυπνητήρι σε μία ώρα που έχετε υπολογίσει ως αρκετή για να ετοιμαστεί όλη η οικογένεια, υπολογίζοντας και λίγα επιπλέον λεπτά για κάτι απρόοπτο που κάποιες φορές θα προκύψει.

  1. Φτιάξτε μια πρωινή ρουτίνα

Δημιουργήστε την πρωινή ρουτίνα που ταιριάζει στην ηλικία των παιδιών σας και δώστε σαφείς οδηγίες σχετικά με τις προσδοκίες σας, έτσι ώστε με το που σηκώνονται από τον ύπνο να γνωρίζουν ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να προετοιμαστούν εγκαίρως. Αφήνετε πάντα στο ίδιο μέρος τα ρούχα και τα παπούτσια τους για να μπορούν να ετοιμάζονται  χωρίς τη δική σας βοήθεια  και κυρίως για να αποφύγετε τις  ερωτήσεις τους στην προσπάθειά τους να τα βρουν.

  1. Τηρήστε το πρόγραμμα, αποφεύγοντας τους περισπασμούς

Μην εμπλέκετε άλλες εργασίες στην πρωινή σας ρουτίνα γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα σας αποσυντονίσουν, χωρίς να προλάβετε να τις ολοκληρώσετε. Μείνετε στο πλάνο που έχετε φτιάξει και έχετε δει ότι λειτουργεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και κάποια ευελιξία κάποιες φορές.

  1. Μην ξεχνάτε την παιχνιδιάρικη σας διάθεση

Για τα παιδιά το παιχνίδι δεν έχει κατάλληλη ώρα και σωστή στιγμή, είναι πάντα διαθέσιμα! Ιδιαίτερα για όσα δυσκολεύονται να κάνουν τη μετάβαση από τις διακοπές στη σχολική ρουτίνα, το παιχνίδι είναι ένας τρόπος να δημιουργήσετε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα και να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις. Βάλτε μουσική και τραγουδήστε, κάντε διαγωνισμό ντυσίματος, βρείτε αυτό που τους ταιριάζει για να ξεκινήσει η μέρα σας με κέφι.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.