Σχέση γονέα και εκπαιδευτικού.

Σχέση γονέα και εκπαιδευτικού.

Σχέση γονέα και εκπαιδευτικού.

Η σχέση των γονέων με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους είναι μια σχέση που ξεκινά από την πρώτη μέρα του σχολείου και σταματά την τελευταία. Έτσι, οι γονείς πρέπει να χτίσουν μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και να επιδιώκει τη μόρφωση και παιδεία των παιδιών.

Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας;

1.Σεβασμός

Ο τρόπος προσέγγισης είναι πολύ σημαντικός, καθώς επηρεάζει έντονα την εξέλιξη της συζήτησης. Ένας γονέας που θα λειτουργήσει με επίκριση και επιθετικότητα απέναντι  στον δάσκαλο, θα προκαλέσει μια αντίστοιχη συμπεριφορά και θα βρεθεί σε επικοινωνιακό αδιέξοδο.  Ότι κι αν έχει συμβεί μέσα στη σχολική τάξη, οι γονείς πρέπει να προσεγγίζουν τον εκάστοτε δάσκαλο με καλή πρόθεση και διάθεση να ακούσουν και τη δική του πλευρά.

2.Εκτίμηση

Η θετική ενίσχυση είναι πολύ σημαντική για κάθε εργαζόμενο. Όταν οι εκπαιδευτικοί νιώσουν ότι εκτιμάται το έργο τους, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν στην αίθουσα διδασκαλίας με περισσότερη διάθεση και όρεξη να εργαστούν. Μοιραστείτε  τα θετικά στοιχεία που παρατηρείτε στον δάσκαλο του παιδιού σας, δώστε του θετική ανατροφοδότηση  ή  δείξτε εμπράκτως την εκτίμησή σας με ένα συμβολικό δώρο.

3.Συνεργασία

Δείξτε ενδιαφέρον για την πρόοδο του παιδιού σας και επωφεληθείτε από τον ρόλο του δασκάλου, για να πάρετε πληροφορίες για τη συμπεριφορά του παιδιού μέσα στην τάξη και απέναντι στους συμμαθητές του. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τυχόν ανησυχίες των εκπαιδευτικών, ζητήστε κατευθύνσεις και βρείτε μαζί τον τρόπο να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα και δυσκολίες που προκύπτουν.

4.Ειλικρίνεια

Προσπαθήστε να έχετε μια ειλικρινή σχέση. Είναι πολύ πιθανό ο δάσκαλος του παιδιού σας να είναι ο πρώτος που θα εντοπίσει αλλαγές στην πρόοδο ή τη συμπεριφορά του,  καθώς αποτελεί συνήθως ένα σημαντικό πρόσωπο αναφοράς.  Είναι αυτός που θα σας κατευθύνει και θα βοηθήσει το παιδί σας να ανταπεξέλθει στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις. Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να γνωρίζει κάποια σημαντικά γεγονότα που μπορεί να το επηρεάζουν.

5.Ζητάω βοήθεια

Μην διστάσετε να συζητήσετε με τους δασκάλους τυχόν δυσκολίες που παρατηρείτε στα παιδιά σας σε σχέση με το σχολείο, τις μαθητικές υποχρεώσεις, το κίνητρο μάθησης κ.ο.κ.. Κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο, παρά ο άνθρωπος που περνάει τόσο χρόνο με το παιδί σας.

sxesh gonea ekpaideutikou


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.