Συμβουλές για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας στην πρώτη επαφή

Συμβουλές για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας στην πρώτη επαφή

Συμβουλές για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας στην πρώτη επαφή

Πολλοί άνθρωποι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με συζητήσεις είτε στο εργασιακό είτε στο φιλικό τους περιβάλλον που τους δυσκολεύουν στη διαχείρισή τους. Συνήθως, οι άνθρωποι που δυσκολεύονται τείνουν να είναι πιο εσωστρεφείς και να μην ενδιαφέρονται για επιφανειακές συζητήσεις, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά. Συχνά δυσκολεύονται να ανοίξουν οι ίδιοι κουβέντα και αποφεύγουν να βρεθούν με ανθρώπους που δεν νιώθουν οικειότητα. Με την κατάλληλη προετοιμασία όμως μπορούν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, ώστε να διευκολυνθούν στην καθημερινότητά τους. Παρακάτω ακολουθούν κάποια μικρά μυστικά για να έχετε πάντα τι να πείτε και πώς.

  1. Επιλέξτε συγκεκριμένα θέματα συζήτησης: Μπορείτε πάντα να μιλήσετε για θέματα όπως τα χόμπι, τι κάνατε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μία ταινία που είδατε πρόσφατα κ.τ.λ. .Καλό θα ήταν θέματα όπως η θρησκεία, τα πολιτικά και κουτσομπολιά να αποφεύγονται.
  2. Ανοίξτε εσείς τη συζήτηση: Σίγουρα όταν έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή με ένα καινούριο πρόσωπο μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα κάνει την κίνηση να συστηθεί και να ρωτήσει το όνομα του απέναντι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κομπλιμέντα ή να αναφερθείτε σε κάτι που ο άλλος κρατάει ή φοράει εκείνη τη στιγμή.
  3. Κάντε ερωτήσεις: Μπορείτε να ξεκινήσετε μία συζήτηση με απλές και καθημερινές ερωτήσεις που να αφορούν το συνομιλητή. Καλύτερο θα ήταν να αποφύγετε προσωπικές ερωτήσεις που πιθανόν να θα κάνουν τον συνομιλητή σας να νιώσει αμήχανα.
  4. Γίνετε καλοί ακροατές: Η ακρόαση είναι το παν. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να συμπαθούν περισσότερο αυτούς που τους δίνουν το χώρο και το χρόνο να μιλήσουν και να γίνουν κατανοητοί.
  5. Μοιραστείτε κάτι για τον εαυτό σας: Ιδιαίτερα βοηθητικό είναι όταν μοιράζεστε κάτι προσωπικό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε στον συνομιλητή σας ότι θέλετε να χτίσετε μία σχέση και τον εμπιστεύεστε.
  6. Αποχαιρετισμός: Αποχαιρετίστε τον συνομιλητή σας με ευγένεια και χαμόγελο. Αποφύγετε να υποσχεθείτε ότι θα τα ξαναπείτε ή θα επικοινωνήσετε με κάποιον τρόπο, κυρίως αν δεν έχετε σκοπό να το κάνετε.Sumvoules gia na veltiwsete thn epikoinwnia sas sthn prwth epafh


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.