Τα 6 στοιχεία της Οργανωσιακής Κουλτούρας

Τα 6 στοιχεία της Οργανωσιακής Κουλτούρας

Τα 6 στοιχεία της Οργανωσιακής Κουλτούρας

Η Οργανωσιακή Κουλτούρα αναφέρεται στα στοιχεία εκείνα τα οποία χαρακτηρίζουν και αντιπροσωπεύουν κάθε οργανισμό και επιχείρηση. Αποτελούν τον τρόπο με τον οποίον κάθε εργασιακό περιβάλλον αναδεικνύεται, επιλέγει το προσωπικό του και παρουσιάζει τη δουλειά του στον κόσμο.

Όραμα: Αναφέρεται στις επιθυμίες και στους στόχους κάθε οργανισμού. Σε αυτά που θέλει να πετύχει και στα μακροχρόνια σχέδιά του.

Αξίες: Κάθε άτομο έχει αξίες. Σε μια εταιρεία οι ατομικές αξίες θα επηρεάσουν τον κάθε συνάδερφο ξεχωριστά και κατ’επέκταση  και την ίδια την εταιρεία.  Ο σκοπός είναι η επίτευξη των στόχων τόσο του οργανισμού όσο και του κάθε υπαλλήλου.

Πρακτικές: Αποτελούν ένα σύνολο τεχνοκρατικών διαδικασιών. Πιο αναλυτικά, αναφέρονται σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας και περιλαμβάνουν τους τρόπους με τους οποίους μοιράζεται και διεκπεραιώνεται η δουλειά της ημέρας από το προσωπικό.

Άνθρωποι: Απαραίτητο συστατικό μίας εταιρείας είναι η σωστή επιλογή των ατόμων που θα την απαρτίσουν. Είναι πολύ σημαντικό οι υπάλληλοι να ακολουθούν τους στόχους και τις επιδιώξεις για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός να εκπληρώσει το Όραμά του.

Αφήγημα: Αποτελεί την ιστορία του κάθε οργανισμού και εταιρείας. Από που ξεκίνησε, ποιοι ήταν οι στόχοι της, ποια ήταν τα πρώτα μέλη της, σε ποια περιοχή ήταν κ.ά. Το προσωπικό οφείλει να γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες από την αρχή για να να μπορέσει να ενσωματωθεί πιο εύκολα.

Ta 6 stoixeia ths organwsiakhs koultouras


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.