Ταξιδιωτικοί Car-free προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ταξιδιωτικοί Car-free προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, μας προκαλεί να απολαύσουμε έναν τρόπο ζωής πιο εναλλακτικό και ταυτόχρονα πιο φιλικό προς το περιβάλλον και την υγεία μας.

Το μποτιλιάρισμα, η αναζήτηση θέσης parking,η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα έξοδα συντήρησης οδηγούν ολοένα και περισσότερο στην αναζήτηση άλλων τρόπων μετακίνησης, ειδικά στα κέντρα των μεγάλων αστικών κέντρων. Σιγά-σιγά, ο αριθμός των πόλεων που είναι διατεθειμένες να απαλλαγούν από τα αυτοκίνητα μεγαλώνει, οι ποδηλατόδρομοι επεκτείνονται, οι χώροι πρασίνου και τα πάρκα μεγαλώνουν, οι δρόμοι πεζοδρομούνται, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενισχύονται.

Ήδη τόσο στην Ελλάδα αλλά ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό, υπάρχουν πόλεις που προχωρούν ολοταχώς προς ένα μέλλον χωρίς αυτοκίνητο. Ετοιμάστε βαλίτσες, ξεχάστε τα αυτοκίνητα και επιλέξτε ποιος θα είναι ο επόμενος carfree ταξιδιωτικός σας προορισμός:

 1. Ύδρα, Ελλάδα
 2. Νυμφαίο, Ελλάδα
 3. Παλαιό Τρίκερι, Ελλάδα
 4. Μονεμβασία, Ελλάδα
 5. Σπέτσες, Ελλάδα
 6. Λουτρό Σφακίων, Ελλάδα
 7. Βενετία, Ιταλία
 8. Giethoorn, Ολλανδία
 9. Mackinac, Μίσιγκαν, ΗΠΑ
 10. Fire Island, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ
 11. Paqueta, Βραζιλία
 12. Vauban, Γερμανία

Και…. Καλά να περάσετε!!!

taksidiotikoi carfree proorismoi1


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.