Τι δίνει νόημα στη ζωή μας;

Τι δίνει νόημα στη ζωή μας;

Άλλοι το ψάχνουν, άλλοι ήδη το έχουν βρει, άλλοι το χάνουν και άλλοι καθώς εξελίσσονται στη ζωή τους νιώθουν να εξελίσσεται μαζί τους. Το νόημα της ζωής του καθενός φαίνεται ότι έχει διαφορετική μορφή και υπόσταση, έτσι για κάποιον είναι η αγάπη, για άλλον η επιτυχία και για άλλον τα υλικά αγαθά. Παρόλο που σαν έννοια περιέχει έντονα το στοιχείο της υποκειμενικότητας νέες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν για κάθε άνθρωπο βασικά συστατικά του νοήματος στη ζωή του.

 

  Πρώτα απ’ όλα οι ισορροπημένες σχέσεις , φαίνεται ότι ικανοποιούν την έμφυτη ανάγκη μας για σύνδεση και προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο ηρεμία, ευτυχία, ισορροπία, υγεία και ποιότητα στη ζωή του. Η αποδοχή και η επικοινωνία που αποζητούμε από τους άλλους δεν κατακτάται εύκολα καθώς οι σχέσεις σήμερα όσο ποτέ δείχνουν να περνάνε κρίση. Παρόλα αυτά, ο φόβος της απόρριψης και της εγκατάλειψης δείχνει να είναι τα πραγματικά εμπόδια για να αφοσιωθούμε και να μείνουμε σε μία καλή σχέση με υπομονή και επιμονή. Όταν όμως μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτούς τους φόβους μας , μπορούμε και να φτιάξουμε τη σχέση που μας αξίζει και τόσο έχουμε ανάγκη. Κάθε ισορροπημένη σχέση συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική μας πληρότητα και ευτυχία.

 

  Επιπλέον, η ενσυνειδητότητα και το να ζούμε ενεργά την κάθε στιγμή της ζωής μας φαίνεται ότι μας βοηθάει καθοριστικά στο να είμαστε ουσιαστικά παρόντες και να απολαμβάνουμε τις μικρές στιγμές. Το να «ρουφάμε» τις στιγμές, μας κάνει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε, έτσι, το νόημα έρχεται με ένα φυσικό τρόπο στη ζωή μας.

 

   Τέλος, οι στόχοι και η προσπάθεια κατάκτησής τους αποτελεί βασικό συστατικό του νοήματος στη ζωή μας. Πολύ σημαντικό είναι, οι στόχοι που θέτουμε να είναι ρεαλιστικοί, συγκεκριμένοι, επιτεύξιμοι και να μπορούν να αξιολογηθούν.  Επίσης, είναι πολύ βασικό να ανακαλύψουμε ποια κατεύθυνση θέλουμε να ακολουθήσουμε στη ζωή μας και έπειτα να θέσουμε τους αντίστοιχους στόχους. Οι στόχοι αποτελούν ορόσημα της εξέλιξής μας και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ικανότητας κάθε ανθρώπου, αρκεί μόλις τους ανακαλύψει να στραφεί με αφοσίωση και προσπάθεια προς την επίτευξή τους.

 

 

ti dinei nohma sth zwh mas


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.