Τι μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας που πλέον θεωρείται ξεπερασμένο

Τι μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας που πλέον θεωρείται ξεπερασμένο

Τι μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας που πλέον θεωρείται ξεπερασμένο;

Όταν γίνεσαι γονιός, εκτός από την πρωτόγνωρη εμπειρία και τη χαρά του το φέρνεις στον κόσμο ένα μικρό ανθρωπάκι, έχεις και τη μεγάλη ευθύνη να το διαπαιδαγωγήσεις σωστά και με αξίες.

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους πράγματα που θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα ή τα επιβάλλει η σύγχρονη εποχή. Τι γίνεται όμως με τα εκείνα που θεωρούνται αυτονόητα ή βαρετά για εμάς τους ενήλικες;

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ιδέες για να δοκιμάσετε με τους μικρούς μας φίλους.

  • Μάθετε στο παιδί σας να γράφει ένα γράμμα. Μπορεί σήμερα να είμαστε όλοι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορεί να μην τους χρειαστεί ποτέ αλλά είναι ένας παραδοσιακός και ασφαλής τρόπος επικοινωνίας που σίγουρα θα του κινήσει την περιέργεια.
  • Δείξτε στο παιδί σας πώς κάνουμε μία χειραψία. Ίσως ακούγεται περίεργο ένα παιδί να κάνει χειραψία αλλά είναι μία μαθημένη συμπεριφορά ή μία δεξιότητα που θα του φανεί χρήσιμη στην ενήλικη ζωή.
  • Μάθετε στους μικρούς εξερευνητές πώς να διαβάζουν ένα χάρτη. Είτε ο χάρτης είναι ηλεκτρονικός είτε έντυπος είναι κάτι που θα βοηθήσει το παιδί σας να εξασκήσει τον προσανατολισμό του.
  • Δείξτε στο παιδί πώς να ψάχνει κάτι, είτε αυτό είναι ένα μπλουζάκι που θέλει να φορέσει είτε ένα βιβλίο σε μία δανειστική βιβλιοθήκη. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν υπομονή και να βρίσκουν τρόπους να συνδυάζουν πληροφορίες.
  • Δείξτε τους πώς να διαλέγουν ένα δώρο για ένα φίλο ή συγγενικό πρόσωπο. Βοηθήστε τα με πληροφορίες όπως τι πιστεύουν πως θα άρεσε στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αν το δώρο είναι όντως χρηστικό για τον παραλήπτη του και αν είναι εφικτό να το αγοράσουν με τα χρήματα που έχουν.

 

Ti mporeite na mathete sto paidi sas pou pleon thewreitai kseperasmeno


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.