Τι πρέπει να προσέχουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον πρώτη φορά

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον πρώτη φορά

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον πρώτη φορά

Η πρώτη γνωριμία είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα εντύπωση που θα σχηματίσει κάποιος. Συνήθως είναι και καθοριστική. Υπάρχουν βέβαια οι περιπτώσεις όπου για οποιονδήποτε λόγο μπορεί η πρώτη επαφή και γνωριμία να μην αφήσει θετικές εντυπώσεις, κάτι όμως που στη συνέχεια ανατρέπεται. Σίγουρα είναι σημαντικό ο καθένας να είναι ο εαυτός του και να μην παρουσιάσει κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα πρέπει κανείς να έχει στο μυαλό του για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Ζήτα τη γνώμη φίλων: σίγουρα όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο που συστήνουμε τον εαυτό μας και τον χρησιμοποιούμε κάθε φορά που γνωρίζουμε ένα νέο πρόσωπο. Την επόμενη φορά που θα συστηθείς κάπου, μπορείς να ζητήσεις από ένα φίλο που θα είναι παρών, να είναι πιο παρατηρητικός και να σου δώσει μία ανατροφοδότηση για το πως φαίνεται ο τρόπος σου σε άλλους.

Δώσε προσοχή στις εκφράσεις του προσώπου: Αποδεδειγμένα ένα χαμογελαστό πρόσωπο είναι πιο ευχάριστο και μένει πιο εύκολα στη μνήμη κάποιου. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι θετικά προσκείμενος στα καινούρια πρόσωπα που γνωρίζεις και μην αφήνεις μία δυσκολία που αντιμετωπίζεις στη δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή, να βγει προς τα έξω και να επηρεάσει τις κοινωνικές σου επαφές.

Διατήρησε οπτική επαφή: Η οπτική επαφή κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας, σε όποιο πλαίσιο και αν είναι, δείχνει ειλικρίνεια και σιγουριά. Οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τους άλλους όταν τους κοιτάνε στα μάτια. Προσπάθησε λοιπόν να διατηρήσεις οπτική επαφή με το συνομιλητή σου, για να τον πείσεις ότι αυτά που λες και παρουσιάζεις για τον εαυτό σου, είναι αλήθεια.

Μην παραβιάζεις τον προσωπικό χώρο του άλλου: Ο προσωπικός χώρος κάθε ανθρώπου είναι η απόσταση που κρατάει γύρω από τον εαυτό του και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Προσπάθησε να κρατήσεις κάποιες αποστάσεις και να μη φανείς απειλητικός, πλησιάζοντας πολύ κοντά απροειδοποίητα.

 

Ti prepei na prosexoume otan gnwrizoume kapoion gia prwth fora

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.