Το δώρο της ήττας στον αθλητισμό.

Το δώρο της ήττας στον αθλητισμό.

Το ενδεχόμενο του λάθους και της ήττας είναι υπαρκτά για κάθε παίκτη, για κάθε ομάδα. Ο χώρος του αθλητισμού, ανάμεσα σε μια πληθώρα άλλων δεξιοτήτων ζωής που μπορεί να μεταλαμπαδεύσει σε παιδιά και εφήβους, δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το «δώρο της αποτυχίας» . Και το δώρο αυτό, αναφέρεται στη δημιουργική πλευρά που μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε ήττα. Το λάθος στον αθλητισμό δεν είναι «θανάσιμο» και εύκολα μετατρέπεται σε μία πρόκληση για αλλαγή και πρόοδο έτσι ώστε την επόμενη φορά να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Άλλωστε, μέσα από τα λάθη μας μπορούμε να μάθουμε, αρκεί να τα αναγνωρίσουμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά.
Μέσω του αθλητισμού μπορούμε να δώσουμε μία διαφορετική νοηματοδότηση της νίκης και της ήττας. Η νίκη δεν σημαίνει πάντα επιτυχία όπως και η ήττα δεν σημαίνει πάντα αποτυχία.
Ο προπονητής μπάσκετ John Wooden είχε πει ότι τα αθλήματα δε χτίζουν χαρακτήρα. Τον φανερώνουν. Μέσα από τον αθλητισμό και το παιχνίδι κάθε παιδί μαθαίνει αβίαστα και βιωματικά ότι οι δυσκολίες υπάρχουν για να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε σωστά και ότι κάθε παιχνίδι που έρχεται στο δρόμο μας μπορούμε να το κερδίσουμε, αρκεί να έχουμε υπομονή, πρόγραμμα, πίστη στον εαυτό μας και την κατάλληλη στρατηγική.

 

 

 

 

to dwro ths httas ston athlitismo1


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.