Το φαινόμενο του binge-watching

Το φαινόμενο του binge-watching

Το φαινόμενο του binge-watching

Εσύ με ποια σειρά «κόλλησες» τελευταία; Σε αρκετούς από εμάς έχει συμβεί να παρακολουθούμε μία σειρά που να μας ενθουσιάσει. Πολλές φορές μπορεί να μας συνεπάρει τόσο, ώστε μέσα σε ένα απόγευμα να δούμε το διπλάσιο αριθμό επεισοδίων από αυτό που υπολογίζαμε αρχικά, δείχνοντας μια αδυναμία να πατήσουμε το pause, ακόμα και όταν έπρεπε να ασχοληθούμε με τη δουλειά μας. Το bingewatching είναι η ονομασία που δόθηκε για αυτό το φαινόμενο, όταν δηλαδή κάποιος καθηλώνεται μπροστά από μία οθόνη και παρακολουθεί μανιωδώς, επεισόδια από σειρές, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λίγο η δυνατή πλοκή του σεναρίου, λίγο οι μεγάλες παραγωγές που πλέον είναι περισσότερο προσιτές στον μέσο θεατή, λίγο η εξοικονόμηση χρημάτων συγκριτικά με μία έξοδο στον κινηματογράφο, αυτή η συνήθεια έχει γίνει η νέα τάση. Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγείας μας;

  • Προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καθιστική ζωή και μπορεί να εμφανιστούν σε νεαρότερη ηλικία από το αναμενόμενο.
  • Ο κίνδυνος του εθισμού  παραμονεύει, όταν οι ώρες παρακολούθησης  επηρεάζουν αρνητικά τις υποχρεώσεις και της δραστηριότητες μας.
  • Η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά, καθώς αποφεύγουμε τις κοινωνικές συναναστροφές ή τις δραστηριότητες που μας κρατάνε εκτός σπιτιού.
  • Η κακή ποιότητα ύπνου από τις μαραθώνιες προβολές που πολλές φορές οδηγούν σε ξενύχτια.
  • Το αίσθημα της θλίψης που βιώνουμε ως θεατές όταν τελειώνει η σειρά νιώθουμε πως υπάρχει πλέον ένα κενό στην καθημερινότητά μας.
To-fainomeno-tou-binge-watching


Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.