Βελτίωση της παιδικής αυτοπεποίθησης

Βελτίωση της παιδικής αυτοπεποίθησης

Βελτίωση της παιδικής αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους. Τα άτομα με αυτοπεποίθηση μπορούν πιο εύκολα να υποστηρίξουν τις απόψεις τους, να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και να υπάρχουν μέσα σε μία κοινωνία. Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης είναι μία σταδιακή διαδικασία που ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν οι γονείς για να βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να πιστέψουν στον εαυτό τους;

  • Ενθάρρυνση: Οι γονείς μπορούν να υποστηρίζουν τα παιδιά σε περιπτώσεις που αυτά προβληματίζονται ή διστάζουν για κάτι. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παιδιών τους και τους δίνουν την επιλογή.
  • Περιορισμός ελέγχου: Είναι σημαντικό οι γονείς να δίνουν την αίσθηση της ελευθερίας στα παιδιά. Τα παιδιά χρειάζονται δίπλα τους ανθρώπους που να τα παρακινούν και να τα προστατεύουν, όχι όμως να τα περιορίζουν ή να τα φοβίζουν.
  • Στόχοι: Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών, οι γονείς θα θέτουν στόχους για τα παιδιά τους. Οι στόχοι θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και φυσικά να συμβαδίζουν με τις δυνατότητές τους.
  • Αιτιολογία: Μπορεί για τους ενήλικες να είναι αρκετό ένα μπράβο, για τα παιδιά όμως χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οι γονείς θα πρέπει να είναι σε θέση να αιτιολογούν και να περιγράφουν με απλά λόγια γιατί μία πράξη ή μία σκέψη του παιδιού ήταν σημαντική, με σκοπό να γίνει αντιληπτό και κατανοητό.
  • Αποφυγή: Τέλος είναι σημαντικό οι γονείς να μην αδιαφορούν και να μην μειώνουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες των παιδιών τους. Κάθε συναίσθημα ενός παιδιού, ακόμα και η πιο μικρή ενόχληση, είναι σημαντικό και δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

 

veltiwsh ths paidikhs autopepoithhshs

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.