Δραστηριότητες για να μάθουν τα παιδιά τα πάντα για την ανακύκλωση.

Δραστηριότητες για να μάθουν τα παιδιά τα πάντα για την ανακύκλωση.

paidi k anakuklwsh

Δραστηριότητες για να μάθουν τα παιδιά τα πάντα για την ανακύκλωση.

  1. Φτιάχνω ρομπότ

Μαζέψτε τις άδειες χάρτινες συσκευασίες και συναρμολογείστε παρέα με το παιδί ένα μεγάλο ρομπότ από χαρτόκουτα, το οποίο διακοσμείτε ή βάφετε αναλόγως.

  1. Κάνω τα παλιά ρούχα παιχνίδια

Ζητήστε να μαζέψει το παιδί όποια ρούχα του δεν θέλει πια και φτιάξτε μαζί υφασμάτινα παιχνίδια όπως π.χ. λαγουδάκια από τις κάλτσες του. Επίσης, τα παλιά του ρούχα μπορεί να τα μαζέψει και να τα δώσετε σε κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό, ώστε να χρησιμοποιηθούν από παιδιά που το έχουν ανάγκη.

  1. Ζωγραφίζω τα σύμβολα

Εκτυπώστε τα διαφορετικά σύμβολα ανακύκλωσης και ζητήστε από το παιδί να τα χρωματίσει, ώστε να εξοικειωθεί μαζί τους. Έτσι, θα μάθει  ποιος κάδος είναι κατάλληλος για  ποια υλικά.

  1. Παίζω με τους κάδους

Αγοράστε 3 άσπρους κάδους και να ζητήστε από το παιδί είτε να τους βάψει στα αντίστοιχα χρώματα της ανακύκλωσης των 3 κατηγοριών,  είτε να κολλήσει τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα.

  1. Δεν χρησιμοποιώ πλαστικό

Ετοιμάστε μαζί με το παιδί ένα ανακυκλώσιμο γεύμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πλαστικά αντικείμενα.

  1. Κυνήγι ανακύκλωσης

Πηγαίνετε βόλτα σε ένα πάρκο, μια παιδική χαρά ή στην παραλία και ζητήστε από το παιδί να μαζέψει σε ένα κουβά όσο πιο πολλά ανακυκλώσιμα αντικείμενα μπορεί.

Υπενθύμιση!

Καφέ κάδος: χαρτί, χαρτόνια

Μπλε κάδος: πλαστικό και μέταλλο

Πράσινος κάδος: γυαλί

Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες το παιδί καταλαβαίνει καλύτερα ποιες συσκευασίες και ποια υλικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά με διαφορετικό τρόπο.Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.