Προετοιμασία για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία

Προετοιμασία για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία

Σε συνθήκες σαν αυτές που ζούμε είναι φυσιολογικό τα παιδιά να βιώνουν ποικίλα συναισθήματα. Μένοντας μακριά από το σχολείο για τόσους μήνες, έχουν βγει από το πρόγραμμά τους και η επιστροφή μοιάζει βουνό, ιδίως όταν ακούν για τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρούν. Έχοντας μάλιστα βιώσει κάτι σαν «παρατεταμένες διακοπές» στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους, είναι φυσιολογικό να ανθίστανται στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που σηματοδοτεί πρωινό ξύπνημα και καθημερινές υποχρεώσεις.

Επιπλέον, η επικείμενη επιστροφή στο σχολείο θα είναι αρκετά διαφορετική από ότι έχουν συνηθίσει. Θα πρέπει να τηρούν αυστηρά μέτρα, πιθανώς τα διαλείμματα δεν θα χαρακτηρίζονται από την ανεμελιά την οποία είχαν συνηθίσει, ίσως να υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των παιδιών που μπορούν να παίξουν μαζί ή στον αριθμό των παιδιών που θα βρίσκονται σε κάθε τάξη.

Η αβεβαιότητα των ενηλίκων επηρεάζει και τα παιδιά, με αποτέλεσμα η επιστροφή στα σχολεία αυτό το φθινόπωρο να έχει μία διαφορετική γεύση. Υπάρχουν όμως 4 απλές συμβουλές που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας για να τα προετοιμάσετε για την επιστροφή τους στο σχολείο:

  1. Προστάτεψε τον εαυτό σου και τους άλλους. Φόρα τη μάσκα σου σε κλειστούς χώρους φροντίζοντας να καλύπτει το στόμα και τη μύτη σου. Πλένε τακτικά τα χέρια σου για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, μην αγγίζεις το πρόσωπό σου και μη μοιράζεσαι αντικείμενα με άλλα παιδιά. Μην ξεχνάς να τηρείς αποστάσεις, όσο το δυνατόν γίνεται.
  2. Γίνε το καλό παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Να μοιράζεσαι πληροφορίες που έχεις μόνο από έγκυρες πηγές, χωρίς να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις και γίνε το μοντέλο για τα μικρότερα παιδιά τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.
  3. Αν κάποιος από τους συμμαθητές σου είναι άρρωστος μην τον πειράζεις και μην του κάνεις πλάκα για τον κορονωϊό γιατί έτσι τον στιγματίζεις.
  4. Αν δεν νιώθεις καλά, ενημέρωσε τους γονείς σου, ή τους εκπαιδευτικούς και μείνε στο σπίτι.

Στην αντιμετώπιση ιατρικών κρίσεων, χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία. Μπορεί να νομίζουμε ότι τα παιδιά είναι πολύ παρορμητικά για να το αντιληφθούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά προσαρμόζονται και συμμορφώνονται στους κανόνες πιο εύκολα από ότι οι  ενήλικες.

 

 Το psygrams.com σέβεται την ιδιωτικότητά σας

Επιβεβαιώστε εάν αποδέχεστε την παρακολούθηση του Google Analytics. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε την παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας χωρίς να αποστέλλονται δεδομένα στο Google Analytics.